fredag 29. november 2013

Lanternetur

To kjekke lanternegutar!
Sist søndag var gjekk vi lanternetur saman med venner frå Sverige, Tyskland og Østerrike. Det er ein tradisjon at barn går lanternetur med lanterner de har laga sjølv (med opplåst ballong, papir og tapetlim - mala i fine farger, gjerne med pålimte haustblader) i november/desember. Vi har ikkje ein tradisjon for dette i Noreg (men ein kollega fortalte at de gjør dette i Steinerbarnehagar), men det håpar vi at det ein gong blir, for dette var veldig kosleg!
Kliiiin umogleg å ta gode stemningsbileter i mørket! Klokka var 18, så det var heilt mørkt. Det hadde snødd heile natta før, så det var eit fint dekke - her over ei stor fotballbane som ikkje var opplyst. Tradisjonelt synger ein ein spesiell lanternesang ("Der oppe skinner stjernene, her nede skinner jeg"), men sidan ikkje alle kunne den vart det slik at ungane gjekk med lys i hendene - heilt stille og fokuserte - medan vi gjekk litt bak de og fulgte lysene. Alle ungane hadde stjerner i augene - heilt fantastisk!
Etterpå fikk vi servert varm saft og lussekattar som den svenske familien hadde tatt med til alle :) Ein god avsluttning på ein god dag. Tidlegare på dagen var vi på fjelltur, bileter frå den turen kjem i morgon :)

Ha ein fin fredag alle saman!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...