tirsdag 26. november 2013

"Velkommen Deres Majestet..."

 "...til mitt rike!"

Alvøen er et av Norges eldste industrimiljøer, med arbeiderboliger, produksjonsbygninger og hovedbygningen, eierfamilien Fasmers hjem. Da Kong Haakon VII i 1921 besøkte Alvøen, blir det sagt at Henrik Jansen Fasmer mottok ham med ordene: «Velkommen, Deres Majestet, til mitt rike!»

Her hadde familien Fasmer skapt et lite og godt industrisamfunn, med både skole, sparebank, bibliotek og forsamlingshus for arbeiderne. I Alvøen Hovedbygning hadde familien også et av Bergens flotteste private hjem, som nå er åpnet for publikum. Her møter vi både familien, industrihistorien, sosialhistorien og kunsthistorien på en måte som gir spennende og pittoreske glimt av samfunnsstrukturer i det gamle Norge. (klipt frå denne sida.)
Alvøen er i dag eit yrande kunstnerområde med ulike atelier, utstillingslokaler, interiørbutikk og ein koselg cafe (med verdens skjønnaste kokk!) På søndagar er det fleire av kunstnarane der som har opent, så ein dag i haust tok vi turen dit for å lage masker og bileter - med gode råd frå kunstnarane som arrangerte det.
Blå glasshjerter - herlege!Ubegrensa mengder måling, penslar og tid - storebroro dykka ned i arbeidet med maska og jobba målretta lenge!
Lillesøster var ikkje fult så interessert. Her er vi to utanfor å lufta oss litt i haustlufta. Kjolen ho har på seg er det svigermor som har strikka - ein av yndlingskjolane våre - som kan snurre slik at den står rett ut som eit ballerinaskjørt!
Her er ferdig maske med spreke fjær! Bak skimtar vi den kjekke kunstnaren!
Begge ungane fikk lage små måleri også. Lillesøster laga den nederste, og storebror den øverste. Desse har vi hengt opp på kjøkkenet. Flottaste kunsten - av de flottaste kunstnarane som var på Alvøen den dagen :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...