onsdag 2. oktober 2024

Septemberliv med sol

Etter august med fleire regnrekkorder, var det heilt på sin plass med solrike dagar i store deler av september! I sommar fikk eg storebror til å stjele ein liten kabeltromme til meg som eg grunna og måla med restemåling frå den gongen eg måla den gamle ytterdøra vår. Mannen satte på nokre gamle hjul der tre av fire kan svinge - og vipps - eit nytt gjenbruksbord til morgonkaffeen! Står i stil med kaffekanna gjør den også. Og litt med teppet ser eg no!

I sommar stoppa vi innom nokre stavkyrkjer på veg heim frå austlandet, og lillesøster i baksetet vart synas det var var rart at vi ikkje hadde nokre i Bergen. Det har vi jo - så ein søndag tok vi turen til den vi har for å sjå (og lukte).
Vi er sjeldan på Aboretet, men i september var vi der for å vere med på omvisning i Japan-hagen. Slike lykter skulle vi gjerne ha hatt i vår hage også!
Også denne brua - som er svingete sidan onde demoner kun kan gå rett fram!
Ei heilt unødvendig natt på hotell. Men åhh, så deilig!
Lillesøster feira bursdag og laga tiktok-hit'ten crumbl cookies. Vi fikk smake ein restekjeks og det var skikkelig godt! 
Gåte er i Grieghallen - og det er vi også!
Fuktige netter og varme dagar! Heimekontor er alltid deilig - og denne månaden har det også vore riktig vakkert. Utsikt frå verandaen.
Ein annan trend, men denne kanskje på instagram, er pumkin spice latte. Det er eit mas å forlate kontoret for å hente kaffe, men når det først er gjort angrar eg ikkje. Også denne hit'ten var god!
Når ein av mine favorittbøker er månadens klassiske bok på biblioteket er eg sjølvsagt på plass når folk som veit hva de snakkar om snakkar om nettopp den.
Eg fikk høyre om suntea- altså te som blir trukket i kaldt vatn i sola - og sidan månaden var så solrik som den var, er det ingen grunn til å vente med dette til neste sommar. 
Øystein Sunde besøker Grieghallen, og jammen gjør fleire andre det også. Måkje komme her og komme her!
Saman med fuktige netter kjem spindelveva tydelig fram. Veldig gøy! Edderkoppane ser eg ikkje noko til, utenom de som kjem inn i huset. 
Apropos fuktighet - herleg!
Det er sommarvarme i Bergen mot slutten av september, og etter generelt ein varm månad, blomstrar rosene igjen. Haustfargar i bakgrunnen 🙂


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...