
Inni gresskar er det masse gresskarkjerner. Desse er gode i brød og i frukostblanding, men sidan de er ubehandla (døh!) har vi ikkje brukt de tidlegare. Sist veke var eg heime tre dagar og såg da sjølvsagt God Morgen Norge - og DER lærte eg kor lett det var å bake gresskarkjernene!
Inni gresskaret er de slik - hulter til bulter i noko seigt og klissete. Før ein bakar de må ein rense kjernene ut frå dette klisset. Vi skylte de også, men

Først stod de i 10 minutter, men da var de framleis mjuke inni, og ganske så lyse på fargen. Vi satte de på i fem minutter til, og etter tre minutter lukta det brent og slik såg de ut! Brente og ødelagte! De som ikkje var brente smakte kjempegodt - så neste år: køyr på, men etter ti minutter må vi sjå på heile tida slik at vi kan ta de ut akkurat da de er blitt brune, men ikkje brente!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!