tirsdag 9. mai 2023

No April's fools

April var månaden for alt mellom ekstatisk lykke og skikkelig anger. Månaden var etterlengta, både i form og innhold - så lets go! 

Vi hadde eit framifrå døgn på eit av våre favoritthotell, Alexandra Hotel, for å kicke i gong påskeferien vår. Oh store nytelse!

Vi prøvde også den, ikkje lenger så nye, skyliften i Loen, som gav oss fabelaktig utsikt, vindstille luft og - for første gong i mitt liv, whiteout.
Påska vart nytt saman med familie i nordvestlandets hovudstad; der det gjør ingenting å miste ferja. Fordi nettopp dette: 
I Bergen var våren komt, og Statsraaden kom heim. Dette vart markert med ei heil veke med aktiviteter i byn. Vi var innom Bryggen ein gong den veka, for å sjå på livet; og på kjentsfolk som dansa fletta av alle som var der. 
Utemøblane kunne bli tatt fram, og ein kunne invitere venner på te og kjeks i ettermiddagssola.
Også lot vi Bergen vere Bergen, og flaug til USA - berre oss to over stemmerettsalder. I byen der Friends skjer, og der ein får seg nye bestevenner på kvart eit hjørne. Også i leiligheta til Monica og Rachel. 
Vi hadde nokre skikkelig fine dagar i byen som aldri sover. New York ligger trygt heilt der oppe på topp 5 av storbyar vi rett og slett elsker. Eg trur faktisk byen var hakket betre enn eg hugsar - og det seier noko :)
Lunch med utsikt før vi tok bussen til Philadelphia, der vi skulle vere med på bryllup. 
Til tross for at også Philadelphia er ein storby, med 1.6 millioner innbyggere, er den ganske søvnig, roleg og (can I say it), kjedelig. Men den har fin arkitektur, fine folk, billigare prisar en NY - og fleire gode minner. Og never forget - ei tatoering på underteikna frå 2000.
April vart avslutta på austamerikansk tid, 6 timar etter Norge, saman med nye venner, på ein utestad i gamlebyen i Philly, med dette på bordet:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...