torsdag 17. desember 2020

It's beginning to look a lot like Christmas

I begynnelsen av desember var vi så heldige at vi var to av tjue som fikk lov å gå på konsert i Håkonshallen! Statsraad Lehmkuhl hadde pynta seg til jul!


Det er så stemningsfullt på Festningen. Det synes eg uansett om det er jul eller sommar. Her på veg inn.
I Håkonshallen hadde vi eit fantastisk musikalsk møte med Trygve Skaug! Gjett om vi har høyrt masse på han etterpå!
Lillesøster har lært om jødedommen på skulen og hadde forlysta seg på bilete av eit brød som var i boka ho bruker. Det var Challa, ein jødisk fletteloff. Eg fann oppskrifta og bakte det til første fredag i desember. Det smakte kjempegodt! 
Spasertur i skogen for å få dagslys. Blikkstille vatn.
Vi reiste til Os og gjekk i stummande mørke til venar som hadde satt opp camp for natta inne i ein skog. Vi grilla kveldsmat og ungane leika gjømsel i mørket! Kjempegøy!
Dagslysturar både laurdager og søndager er viktig. Ekstra deilig er det når det er litt blåfarge på himmelen.

Ein dag hadde eg eit jobbærend på butikken og gjekk den lange og bratte vegen begge vegar for å utnytte muligheten for lys og luft midt i veka! Dette er like ved huset vårt og klokka er 13:30. Sola er lav, men den er der!
Julebord med jobben - heilt på ekte! Det var første gong vi såg kvarandre live sidan 12.mars. Her frå heimekontor samme dag då det var digital lansering av eit spanande prosjekt - og høve til å drikke te og lakkere neglene. 
Lillesøster og eg bakte sitronkjeks. Nok ein ny julekaketype som gjekk rett i kakeboksen. Etter nokre smaksprøver sjølvsagt.
Ein laurdag gjekk eg og ei venninne på Afternoon Tea i byn. Lekre smørbrød, deilige kaker, nybakt scones og te i litervis. Det kan knapt bli betre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...