Noko av det fine med scones er at de er bakt med bakepulver - ikkje gjær - noko som betyr at ein kan smelle ihop røra medan ovnen blir varm, så det er mogleg å servere heimebakte "bollar" ganske så raskt!
Desse lagde eg ein laurdag vi hadde gjestar til lunch - og de er de beste scones eg har smakt! Også mannen likte de veldig godt, og han likar vanlegvis ikkje tørka frukt - så noko for alle altså!
3 1/2 dl kveitemjøl
3 1/2 dl grovt sammalt hvete
1 dl havrekli
1 dl grovhakka nøtter (eg brukte usalta cashewnøtter)
3 ts bakepulver
1 ts salt
2 ts sukker
1/2 dl tørka aprikos i strimlar
50 gr kesam original
5 dl skumma kulturmjølk
Rør saman og klæsj på steikebrett. Eg la de i muffinspapirformer. Steik i omnen på 250 gr i 10-15 minutt. Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!