fredag 7. september 2012

Papirglede


Denne fine papirblomsten kom Talel heim med denne veka. I følge han er det ein tryllestav. Fin er den i alle fall. Etter sommaren begynte han på ny avdeling, og er no nest eldst i barnehagen. I samlinga har de jobba med å høyre etter og svare "ja" (og ikkje nei, veit ikkje, ja på alle etc) når det er navnopprop. Når de gjør ein god jobb får de ei kule. Heime har han snakka om desse kulene, og har vore kjempestolt på vegne av alle når de har fått ei kule. Og litt skuffa når det ikkje vart kule. I går fikk de kule nummer 10!! -så i dag er det premietid! "Catch them being good" er eit utprøvd system i kommunen der eg jobba tidlegare, og dette er eit system mange lærarar brukar - også de som ikkje er plassert i ein "slik gjer vi det her"-tradisjon. At dette fungerer godt for Talel, OG veldig mange andre er tydleg - og vi har gleda oss med han kvar gong de har fått kule. Han begynner å bli stor, noko som no blir tydleg gjennom avdelinga og fokuset de har der. Veldig gøyt og spanande for både han og oss! Premien er ein spasertur opp på butikken for å handle frukt som de så skal dele opp og blande saman til fruktsalat - eg kan tenkje meg at de STORKOSAR seg i dag!

Janna tok nok ein gong av seg nattis og bleie før ho sovna i går, så i ettermiddag må vi vaske og tørke nedtissa seng, madrass, pute og dyne. Eg har tidlegare sydd ein nattis saman (kvifor er de full i knappar??) slik at vi må tre jenta inn i den, no må eg ta føre meg de andre også slik at ho ikkje klarer å ta den av seg. Helga er ikkje "bare, bare", men den er jo det! I stor grad!

2 kommentarer:

 1. Jeg er så enig i en pedagogisk framgangsmåte der en belønner det positive. Det fungerer så utrolig godt på Alexander også. Kan tenke meg det var stas å gå på butikken og handle:)

  Vi opplevde også samme problemet som du, bleia ble tatt av og alt var vått om morgenen... Har du prøvd å ta på badedrakt under pysjen?

  Ha ei fin uke kjære du,
  varm klem og god tur til deg;)
  PS: ta med regnklær og støvler;)

  SvarSlett
 2. Badedrakt! Det var lurt! Helga er snart over, og ingenting er sydd igjen, så det kjem vi til å prøve! Takk for tips:-)

  SvarSlett

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...