lørdag 28. desember 2013

Pepperkakestall

I desember lagde vi vårt eige Pepperkakehus. Planen var å lage ei kyrkje, men etter at de fann fram julekrybba i barnehagen til ungane ville storebror at vi skulle lage pepperkakestall med Jesusbarnet og alt som høyrer til.
Ein stor engel vart sjølvsagt laga. "Fordi Gud trengte ikkje å vere der sidan han sendte engelen sin i staden" seier Storebror. Engelen har eg pynta :) Natt til 18.desember dalte den ned i skjul, da knuste den litt mot golvet og knakk av berre lysene som eg hadde festa på vingene.
Inne i stallen ligger Jesusbarnet (ein raud seigmann) med hovudet på ei pute (ein svart nonstop). Utanfor er det eit fortrau med ein liten hest (eller eselet latar vi som om det er. Den som har bært Maria heile vegen til Betlehem.) som bader oppi ein haug med gras (grønne nonstop).
Josef er så stolt at han har stupt oppi krybba der Jesus ligger. Maria står ved sidan av og ser framleis gravid ut med ein orange nonstop på magen. Kven den raude seigmannen som henger fast på krybba er veit vi ikkje. Mest sannsynelg ein av de vise menn.

1 kommentar:

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...