onsdag 16. juli 2014

Hos tante og onkel i Jostedalen

Medan eg var på topptur var mann og barn hos lillesøster/svoger/tante/onkel i Jostedalen. Eg kom dit på søndagen eg også - også var vi der nokre dagar. Tante hadde nett klekka ut 10 kyllingar (eller nett og nett - no var de rundt 8 veker). Ein vart klemt ihjel i døra, så når vi var der var det 9 igjen. Og ein viktig regel å lukke opp døra FORSIKTIG! Storebror elska å vere inne hos kyllingane, og vi såg at de voks litt kvar dag!

 Flotte og høge fjell på begge sider at den smale dalen - heilt utruleg! Og veldig flott!
 Storebror var masse ute i fjøsen hos kyllingane. Her gjer han de brødskive. Etterkvart fann vi ut kven som var høner og kven som var haner - utifrå størrelsen på kammen på hovudet. Der var det stor forskjell!
 Tante holdt på å henge opp rugekasser. De begynner å lage egg når de er rundt 17-18 veker sa ho, men ho ville at alt skulle vere klart slik at de kunne øve seg. Planken til venstre skulle opp slik at de kunne gå opp sjølve.

 Storebror fikk vere med onkel å jobbe med traktor. Dette er restar frå orkanen som var romjula 2011, hogga ned og klargjort til vedsalg. Dette var kult å vere med på - og kult å sjå på! Vi er mektig imponerte!

 Mykje vatn desse dagane! Det hadde regna ein del, og det var mykje vatn i alle elver! Fossane bråka mykje! De som bur der høyrte det knapt, men vi som var på besøk høyrte på suset når vi var ute. Heldigvis var det fin temperatur, så vi var ute nesten heile tida.
Dagen før vi reiste fikk kyllingane gå ut for første gong. Det var veldig kjekt å vere med på! De vart først litt stille før de spankulerte rundt og kosa seg. Nokon ville nesten ikkje gå inn igjen! Tenk - neste gong vi er der kan vi spasere ut å hente inn egg! Det er luksus det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...