lørdag 18. juli 2015

Barnehagebursdag

Lillesøster går i ein sukkerfri barnehage, så når vi lagar mat som ho skal ha med seg på bursdagsfeiring må det vere sukkerfritt. Det fine er at ungane er så vandt med det at vi trenger ikkje å minne de på det når de skal velgje kva de vil ha med seg. Slik har de lært seg å assosiere bursdagsmat (i barnehagen) med frukt, pølser i brød eller fiskekaker. Heilt supert!
Når ein skal feire ein femåring er det jo hjelp å få også! Lillesøster ville ha fruktspyd med jordbær, melon og druer. Vi fikk faktisk tak i norske jordbær, så de var ekstra gode!
Det positive med å ha eit fellesferiebarn er at alt ikkje kjem samtidig. Når storebror har bursdag er det klargjering av mat til skulen, bursdagsfest for venner og bursdagsfest for familie iløpet av få dagar. Når lillesøster har bursdag i juli er det først bursdagsfest for venner først, så etter ei veke, eller når det passar, avtaler vi bursdagsfest i barnehagen med fruktspyd, krone og stas, også er det den ekte bursdagen hennes i juli - noko som i år betyr at familie kjem ein gong i august. Halvanna månad i utstrekning - det er ikkje rart ho blir forvirra på når ho eigentlig har bursdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...