lørdag 22. februar 2014

Grove vaffler

Vi liker å lage grove vaffler til kveldsmat i ny og ne. Det tørre i røra tar eg alltid på ein slump. Kveitemjøl, kva-eg-no-enn-har-av-grovmjøl og havregryn. Av og til tar eg i litt kardemomme, men det er ikkje alltid den karakteristiske kardemommesmaken er det er har aller mest lyst på. Tre egg, to-tre mosa bananer (gjør vaflane søte utan bruk av sukker) og mjølk nok til at røra er slik den skal vere. Har eg tid lagar eg røra etter middag slik at den får satt seg. Dette merkar vi hovedsakleg på havregyn, som om eg steiker med ein gong er litt harde.
Denne gongen hadde eg nokre blåbær som eg la på de to siste vafflane. Godt nok, men ikkje verdt vaskejobben på jernet etterpå. Her prøvde eg meg på ein vaskevaffel, noko som fungerte utmerka!
Mange gode og sunne kveldsmatvafflar - nam nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...