fredag 8. august 2014

Urnes stavkyrkje og Bøyabreen

På ferien vår i heimfylket Sogn og Fjordane fikk vi verkleg nyte det beste av det beste - både med tanke på vær og omgivelser. På veg frå Luster til hytteferie på Utviksfjellet køyrte vi innom Urnes Gard og Urnes Stavkyrkje. På garden hadde de laga eigen kafe der de solgte mellom anna sjølvprodusert mat. Vi gjekk litt på bringebærslang der (fy!), så vi kjøpte ei krukke heimelaga jordbærsyltetøy før vi køyrte vidare. Den jordbærsylta trur eg er den beste eg har smakt! Deilig, deilig!

Tenk å bu slik da!


Stavkyrkja låg like ved garden, og faktisk på andre sida av vegen der eg tok bringebærbiletet over. Eg snudde meg rundt, og der var det slik:

Urnes Stavkyrkje er rekna som den eldste stavkyrkja i landet. Den er flott utsmykka, og er sjølvsagt pensum
om du studerer kunsthistorie. Sjå denne flotte veggen! Utsikta frå kykja og ned i Lusterfjorden er utruleg!
Sjølv om vi brukte ekstra timar på å komme oss hit var det vel verdt det! Vi tok ei lita ferje over til andre sida der vi køyrt over til Sogndal. Den ferja gjekk kun ein gong i timen, så vi hadde ikkje så veldig god tid til å henge rundt i området. Men flotte bileter og gode matminner vart det i alle fall!

På vegen vidare til Utviksfjellet køyrte vi forbi Bøyabreen. Vi viste ikkje at den låg der (eller at den eksisterte for den del), så dette var ei flott overrasking! De hadde til og med ein stor turistbutikk der som meir viktig solgte is. Vi hadde oss altså ein isstopp ved Bøyabreen medan vi satt og kryssa fingane for at nokon store isklumpar skulle dette ned. Det verka jo så rart med isbrear når det er 28 varmegrader!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...