torsdag 2. oktober 2014

Lekser

Vi kan trygt seie at den første "endelig-er-eg-førsteklassing-hurramegrundt"'en er over. Heime har førsteklassingen vår de siste vekene vore svært så lettantennelig og frustrert. De gjør så masse gøy på skulen, så vi veit at han stortrivast, men samtidig er det ein heilt ny kvardag som han no, som det faktisk opplevast som kvardag, må bli vandt med.

De hadde i utgangspunktet lekser to dagar i veka. No er det utvida til leselekse kvar dag, i tillegg til aukt mengde lekser på leksedagane. Denne veka har storebror kjent litt på at han no ikkje lenger har heile ettermiddagen til å gjøre som han vil lenger. Han kranglar ikkje lenge på leksene, og jobbar skikkelig med de når han kjem i gong. Han synas det er greie oppgåver som er "sinnsykt enkle!" Men det er ei lita kneik akkurat no.

Lillesøster derimot jobber flittig med lekser kvar einaste dag! Her har ho jobba i Hello Kitty-boka si:
Ellers kopierar ho navn som vi skriver ned, og er blitt riktig flink å skrive lite og jamnt! På måndag laga storebror lekser til ho, noko som var kjekkare enn å gjøre sine eigne lekser! Og ikkje minst veldig god læring for han også!
Mattelekse tidleg i 1.klasse.
Vi legger inn ein del tid i å få gode leksevaner no, og håpar det er ei investering vi vil nyte av iløpet av de neste 10 åra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...