torsdag 19. februar 2015

Terter med karamellkrem og jordbær

Til dessert på bursdagen til mannen lagde eg små terter med karamelkrem og jordbær.
Smelt kremfløyte, sukker og smørbukk. Du veit det blir søtt. Du veit det blir enda betre! Eg lagde halv oppskrift, så ein halv boks fløyte, ein halv pakke smørbukk og 1 ss sukker. Når alt er smelta saman skal dette stå og kjølne seg ned medan du lagar kjeksbunn.
Slik skal det eigentlig sjå ut. Å kalle dette ein kjapp kvardagsrett er vel å lyge. Ikkje er det spesielt kjapt, og ikkje er det å anbefale som ein kvardagsrett. Men ok. Kjeksbunn av kjeks og smør. Eg pressa ned i tre små, ildfaste former. La de stå kaldt i kjøleskapet til karamellkremen har blitt romtemerert. Så heller du kremen oppi på toppen av kjeksbunnen, og lar det stå i kjøleskapet til servering.
Det smakte skikkelig, skikkelig godt! Søtt, litt salt og friskt! Nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...