fredag 27. november 2015

Julestemning på festningen

På onsdag tok vi turen til byn (høyres ut som om det er kjempelangt, men det er ikkje det - berre uvanleg at vi gidder å gjøre det midt i veka ;)) for å vere med på konsert og julelystenning på Bergenhus Festning.

Håkonshallen er heile 750 år gammal - og det er jo særleg når ein er her at vi hugsar på kor gammal Bergen er! Det er Kong Håkon Håkonsson som fikk det bygga, både som kongebustad og som festsal.
Inne i sjølve festsalen vart faktisk Noreg sitt første samlande lovverk til - og der stod det sjølvsagt at Bergen var hovedstad! På denne historiske grunnen hadde de på onsdag invitert alle på konsert med nydlege julesongar, god stemning og - ja - tak over hovudet! Etterpå gjekk vi ut for å sjå når de tente lysa på julegrana. Til levande musikk gjekk vi rundt treet, fleire ringar (fantastisk gøy!) og sang julesongar. "Nå går vi rundt om ein enebærbusk" er jo ein uslåeleg klassiker; latteren sto mellom murane! Til og med storebror, som i slike settingar kan bli ein observerer framfor ein deltakar, heiv seg med og sang av full hals!
Etterpå ropte vi på festningsnissen, og han kom og delte ut små snopeposar til alle ungane. Kjempestas, og for eit fint og passe langt arrangement! Julestemninga kom umiddelbart, så no har vi snakka om og gleda oss til å pynte til advent i helga i tre dagar!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...