mandag 19. desember 2016

Mens vi venter på det fjerde lys

Sist søndag var det så fint vær, og vi satt ved frukostbordet og snakka om at vi skulle ta turen opp på Fløyen for å sjå når de tente det tredje adventslyset. Storebror var uenig i at det var dagen, han ville heller vere der da de tente det fjerde lyset. Vi vart enige om å utsette det ei veke, og da skulle vi gå UANSETT vær!
I går var det 4 varmegrader, vind, regn og tåke - men vi var på plass ved Skansen kl.10 saman med nokon venner for å vere på toppen i god tid før kl.11 og lystenning. Det var godt å komme seg ut til tross for drittværet, og oppover bakkane vart vi både varme og vokne. Men da vi kom opp var det jo ingen andre der! Klokka tikka mot 11, men vi var heilt aleine.
Vi satte oss under tak. I posten har vi fått ei herleg førjulsgåve av tante D i Ålesund! Koppevott! Perfekt til kalde turar! Tusen takk - som du ser har vi alt tatt de i bruk!
Sidan det var så glissent med folk sjekka vi nettet ein gong til - og da såg vi at lystenninga var kl.13:15! Altså godt over to timar unna! Vinden blåste på, og byen forsvant i tåka. Vi gjekk inn og kjøpte is (som storebror sa; is og kulde passer fint sammen) før vi gjekk ned igjen.
Jaja, så da fikk vi ikkje sjå lystenning i år heller, men vi var der. Vi gjekk ein tur på ein dag og eit tidspunkt (og i eit vær) vi vanlegvis hadde holdt oss inne. Mannen hadde bært med seg lunch og kakao både opp og ned. Vel heime kosa vi oss med nistemat og kakao på termos (med litt krem) medan vi såg "Polarekspressen". Vi kan ikkje kalle det for noko anna enn ein suksess!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...