fredag 13. januar 2017

Jul og romjul 2016

Som vanleg kjennas jula uendelig langt vekke med det samme vi har pakka den vekk, men det stemmer jo ikkje heilt - og her kjem nokon bileter frå jul og romjul 2016!
Mormor og morfar kom til Bergen på lillejulafta. Ungane ville vente med juletrepynting til de hadde komt, så jula kom skikkelig i gang da! Etter Snøfall på TV (her kunne eg ha skrive ein haug, for noko av det eg saknar mest no i januar er nettopp den daglege pausa der eg og mannen drakk te og alle fire satt foran TV og var like interesserte) lagde vi kakao og smurte julebrødskiver til kveldsmat. Vi spelte "Ryktet går" etter ønske frå ungane - og det er jo alltid like hysterisk morsomt!
Julenissen fikk kaker lagt på fat. De siste åra har han gløymt å lukke døra i ovnen etter seg, og denne natta var det meldt masse vind - så storebror skriv ein lapp der vi had han om å hugse å lukke døra før han gjekk opp i pipa.
På sjølvaste julafta gjekk vi i kyrkja, og tanta til mannen kom for å vere saman med oss. Storebror lagde riskrem som vi hadde til dessert etter pinnekjøttmiddag (mmm). Det var masse flotte gåver til alle under treet! Puste fikk ein boks med tunfisk i nissesokken sin.
1.juledag klarte storebror å bygge ALL legoen han hadde fått dagen før (skulle tru det var ei konkurranse!), og vi prøvde ut dette spelet som vi hadde fått (eller ungane da ;)). Kjempegøyt byggespel som alle vart like engasjerte (og konkurranseoppspilte) i!
Puste var happy for at det endelig vart tomt under treet. Her sov ho stort sett heilt til vi pakka det vekk igjen. Eg trur ho likar lukta av teppet som ligger under!
2.juledag var det meldt masse vær, men vi gjekk ut etter frukost før det verste været kom. Ungane hadde fått drikkesekker av oss til jul, og de fikk sin første tur!
Vi tok ein avstikkar over Harafjellet og der fikk vi høyre kor vinden tok i de store træra! Kjempestilig (for meg! Mannen vart litt usikker på om de kom til å blåse ned medan vi var der)
Utsikt mot Lyderhorn.
Moseseng.
3.juledag reiste mormor og morfar heim igjen, og vi tok oss ein tur ut for å lufte oss litt denne dagen også.

Sjølv om det ikkje var lange turen vi skulle ta måtte de nye drikkesekkane vere med! No - kun få dagar etterpå - kan eg ikkje heilt hugse kva ellers vi gjorde, og det er eit godt teikn. Vi slappa nok av vil eg tru.
På nyttårsafta gjekk ungane nyttårsbukk saman med fire venner. Her er vi innom heime før vi går vidare.
Det var full snopepott og masse godt i posane etter ein god times tur med song og glade ansikter hos naboane.
Kl.20 gjekk vi ut og skaut opp litt fyrverkeri, og hadde stjerneskudd. Begge ungane var i seng til vanleg tid, og kl.00:00 vekte vi storebror etter avtale. Det var ikkje noko stas å gå rett frå varm dyne og ut i kulden med lys og lydar overalt! Det endte med at han låg i sofaen og holdt seg for øyrene, så vi tok han fort tilbake i seng. Men no har han da prøvd det ut!

Eg og mannen satt og las bøker heile kvelden, men opna ei flaske vin kl.23. Ei roleg og fin nyttårsfeiring - og vi var veldig klare for det nye året!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...