lørdag 18. mars 2017

Stoltzekleiven og Fløyen

Laurdag for to veker sidan tok vi med oss tre barn og gjekk det som etterkvart har blitt ein familiefavoritt - opp Stoltzekleiven og vidare mot Fløyen og ned igjen derfrå. Storebror hadde overnatting av ein kamerat som var med oss. Denne kameraten er full av konkurranseinstinkt, så de to fikk lov å springe opp trappene foran oss. I følge kameraten hadde de gått opp på 13 minutter "jeg telte helt selv!"! Det er eg usikker på, men eg er sikker på at det var rekord for storebror i alle fall - han bruker å gå i sneglefart halve vegen ettersom vi bytter halvvegs på kven som får lov å gå fremst.
Etter halvvegs gjekk eg frå mannen og lillesøster for at ikkje gutane på toppen skulle måtte vente så lenge. Vi gjekk frå platningen og opp til Sandvikspilen for å sjå på byen vår langt der nede. I himmelsynet er frå venstre, Løvstakken, Damsgårdsfjellet og Lyderhorn.

Ulriken til venstre og Løvstakken til høgre.

10 minutter etter kom mannen og lillesøster opp med store smil! De hadde med seg snacks i sekken, så her vart det litt kjeks og sjokolade. Vi var usikker på vinden, men det trengte vi ikkje å vere, det var heilt vindstille her. Men vi ville gå litt vidare før vi åt lunch likevel.
Meg og lillesøster.
Vi gjekk bak og vidare mot Fløyen. Her var det snø, hipp hurra!
Ved enden av dette vatnet var det ein solvarm stad ser vi satte oss for å spise lunch og nyte varmen.Tenk å sitte slik med ein god venn - heilt i fred!
Vi fordelte oss på steinar og gutane fikk verte litt for seg sjølv. Det er litt viktig for tida. Storebror hadde bært lunchen til begge to heile vegen.
Vi gjekk etterkvart vidare til Fløyen der det var vikingaktiviteter i samanheng med vinterferien, så det var vanskelig å rive seg laus å komme seg heimover. I alle fall når vegen ned er ganske lang og kjedelig! Turen tok heile formiddagen, heilt supert! På veg ned hadde vi også buekorpsmusikk rundt oss, det er alt full øving til 17.mai!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...