onsdag 3. januar 2018

Jul og nyttår 2017

Denne gongen hadde eg nesten to heile veker med juleferie! Det var herleg å få ei så lang pause etter ein hektisk haust med ny jobb! To-do-lista mi på jobb var gjennoført før ferien også, så eg trur det var med på at eg ikkje sendte jobben ein einaste tanke før 1.januar.
Ungane våre fikk ski av oss til jul og FLAKSEN gjorde til at det var snø da vi vokna 2.juledag! Her er de på veg over vegen frå oss til ein stad der de kunne stå litt. Det var ganske våt snø, men de fikk i alle fall ein smakebit. Dagen etter kjøpte eg meg nye ski også - også begynte tre dager på ski!
Kakaokaffekopp i kakaokaffevott dag 1
Dag ein hadde vi vi Gullbotn. Her var det fleire kuldegrader og snøen var knallhard! Ungane slo seg skikkelig når de datt, og det gjorde de ofte sidan det var speilglatt i løypa. Men det var gøy å gå på ski! Været var meldt bra framover, så dag to tok vi turen til Totland.
Her var vi lavare, så snøen var litt meir porøs og det var ikkje fult så kaldt. Løypa var heilt perfekt for oss med opp- og nedoverbakker samt eit godt felt med flat veg. Vi vart alle merkbart betre på ski etter dag to, øvelse er bra! Denne dagen gjekk vi heile 8 km på ski!
Kakaokaffekopp i kakaokaffevott dag 2
Storebror hadde racerfart rundt løypa. Eg og lillesøster hang litt etter. Det var mange folk her, men området var så stort at det ikkje gjorde noko - det var masse plass til alle!


Kakaokaffekopp utan kakaokaffevott dag 3
Tredje dagen, altså 30.desember, var nok ungane litt slitne. Det var litt kort lunte før verden raste saman rundt de. Denne dagen fant vi ein nydleg rasteplass litt utanfor løypa på Totland.
Nyttårsafta hadde vi venner på besøk. Vi lagde tapas som vi åt etter at ungane hadde gått nyttårsbukk i nabolaget. Etter mat satte vi på film på storebror sitt rom. Det er fint med litt voksentid, og fint med underholdning som får tida til å gå. I 23-tida hadde vi pakkeleik til alles store glede, og da var det ikkje meir tid til noko før vi gjekk ut for å sjå på rakettane og fyre opp våre eigne.
1.nyttårsdag hadde vi middagsbesøk og like før dessert kom ein kamerat på døra som var med på pepperkakeknusing. Nam,nam - vi har framleis litt julekaker igjen!
Toulouse trur eg har hatt det fint med folk heime i mange dagar. Han har øvd seg på å vere ute og sidan vi gløymer at han er ute har han hatt nokon lange turar. Han har funnet nokon gøymeplassar og det ser ut som om han løper vekk når det kjem andre kattar. Han liker godt å vere ute og sover meir enn før. Også er han ein stad der han blir groskitten på labbane, så vi vasker golvet kvar dag. Puste var fødd ute, og kanskje derfor vart ho aldri skitten. Toulouse skjønner ikkje så masse ute, men eg håper at han snart 1)unngår gjørma og 2)begynner å gå på do ute. Det er ikkje lett når han ikkje har lært noko heimfrå! Her ligger han under treet der Puste låg i fjor.
Vi er godt i gang med veke ein av 2018. Det er først neste veke at aktiviteter begynner igjen, så vi har ein litt roleg start. Med vekt på litt. Uansett - med ein så lang og god ferie er det fint å kjenne litt på kvardagen igjen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...