onsdag 14. november 2012

Bibliotekbøker

Vi er ei gruppe med lesehestar i familien vår. Sjølv har eg gått over til å lese mest i feriar, men kvar dag leser vi bøker for og med ungane. Biblioteket er fantastisk, vi har snubla over mange litterære skattar der, og sist eg var der hadde eg eit mål. Storebror var plutselig blitt så opptatt av døden. Han spurte og snakka masse om det, men mest av alt var han lei seg. "Eg vil ikkje dø" med etterfølgjande tårer og trøsting. Kollegaene mine anbefalte boka "Farvel, herr Muffin" - om eit gammalt marsvin som dør. På biblioteket fikk eg også låne "Bjørn og bestefar" der bestefar dør. Storebror falt for begge bøkene - vi har lest de så og seie kvar dag sidan eg lånte de. Og no er han ikkje like opphengt i døden som han var. Han har kanskje fått nokon svar? I den grad vi kan gje han svar - vi har i alle fall reflektert saman med han.
Dette er typisk ettermiddag hos oss. Storebror (eller lillesøster) har henta ein haug bøker som vi leser gjennom. Her er det Tambar som blir lest - ein fantastisk serie om familien Dovre og lille Tambar på fem år skrive av Tor Åge Bringsværd. I denne boka, "Tambar og syvmilstøvlene", er de i Bergen, det er jo ekstra stas! På Troldhaugen - sjølvsagt! :)

2 kommentarer:

  1. Så bra at han kan få behandlet slike følelser gjennom bøker:)
    Vi er også en leseglad familie, jenta mi har alltid lest mye men A kan ikke lese "produktivt" og må leses for. Det liker han ikke så jeg ble veldig glad da det ble norske bøker tilgjengelig som apper, for det godtar han (vanlige lydbøker var "feil" og umulig å introdusere;)
    Nå håper jeg bare utviklingen fortsetter slik at det blir mange flere bøker tilgjengelig. Jeg selv tar fortsatt turen til biblioteket:)

    SvarSlett
  2. Det er historien som er viktig, ikkje alltid kva form den kjem i:-) Vi har ikkje prøvd apper for bøker enda, de vi har lurt på er for Ipad, og vi har Samsung. Bøker er i alle fall gode verktøy når vi går tom for ord.

    SvarSlett

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...