mandag 28. oktober 2013

Halloweenfest

Vårt førstekjøpte gresskar!
I går hadde vi Halloweenfest for 7 (8) små og 7 store - veldig kjekt!
Vi skulle bake gresskarpai, så derfor hadde eg kjøpt dette gresskaret - det minste eg fann - 3 kg. I følge oppskrifta på tine.no var gresskarene som veigde mellom 2 og 4 kg de beste å bruke i pai. Mannen ville skjære det ut, så her teikar storebror sikksakk rundt toppen med tusj. Sjølve skjæringa er nok voksenarbeid.
Innholdet (i alle fall 400 gr av det) vart hovedingrediens i ein deilig gresskarpai - nydleg!
Gresskarlykta var skikkelig stilig med lys i på kvelden! Denne skar mannen ut på laurdag, og da søndagen kom hadde den begynt å skrumpe inn i taggane. Vi burde kanskje sette den kaldt på natta, men den hadde uansett ikkje lang "ferskhetstid", noko som jo er heilt ok. I dag trur eg vi må kaste den:)
Inspirert av Bakeriet i Lom og våre svenske venner ville vi lage snurrer med kanel, sukker og sjokoladeknapper. Dette viste seg å vere ein god jobb for ungane. Vi brukte den beste deigoppskrifta vi kjenner til, med både H-mjølk, meierismør og egg. Oppskrifta sa to posar med gjær, og sidan vi bakte for gjestar heiv eg oppi to posar, ikkje ein som eg vanlegvis brukar, og bollane heva noko så innmari! Neste gong held det med ein pose - det vart nesten som små bollebrød!

På leikebutikken fann eg ein pose spindelvev for ein billig penge. Den fikk vi dratt ut over stor deler av hust, i trappa, över dører og her - i stuetaket. Pimpa opp med masse plastedderkopper vart dette skikkelig kult! Ungane digga det! Alle utanom ein liten kar på to år som vart kjemperedd alle "eddejoppane"!
Så store vart bollane. Eg pynta med melisglasur i spindelvevmønster. De fine Halloweenserviettane er frå -nille. Sidan vi har ganske små unger lar vi Halloween vere edderkoppar, svarte kattar, hekser og gresskar. Vi lar dødninshodene og vampyrane seile sin eigen sjø.
Slik vart heile kakebordet til slutt! Til middag var det pølse i brød og pizzasnurrar. Til dessert vart det pumkinpai, Red Velvet Cupcakes, fruktfat, popcorn og jordbærkake. Gjestane hadde med noko til mat alle saman, så restar av desse godsakene vart med på jobb i dag. Det blir alltid litt for mykje.
Det var veldig kjekt med besøk av mannen sine søskenbarn med ektefeller og barn! Sjølv om vi bur i Bergen og nabokommuner alle saman er det ikkje ofte vi ser kvarandre. Ungane fann tonen fort og leika kreativt saman heile tida. Heldigvis hjalp de å rydde soverommene til ungane før de reiste - eg trur alt var tatt i bruk på begge rommene! Det vart fortalt mange nyhende - to par hadde kjøpt hus og var i prosessen med å selgje leilighet, eit par hadde kjøpt el-bil (eg og mannen drakk informasjon - vi trenger ein bil nummer to, og da ønskjer vi å kjøpe el-bil) og eit par venta barn nummer tre! Ein flott ettermiddag som vi vart enige om å gjennta om ikkje så lenge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...