fredag 4. oktober 2013

Skulebollepizza

Bakemester lillesøsterpus.
Hvilken dag er det i dag? Hvilken dag er i det i dag? Det er KANELBULLENS DAG!! Og slike dager kan ikkje gå forbi i stillhet!
Bakemester storebrorpus.
Våre svenske venner (som gjorde oss oppmerksomme på helligdagen) har invitert oss til kanellbullor i morgon slik at vi verkleg får feire dagen på rett vis. Her er klipt frå kanellbullensdag.se:

Välkommen kanelbulleälskare!

Kanelbullens dag firar vi den 4 oktober, varje år ända sedan 1999. Dagen instiftades av Hembakningsrådet, för att vi ville fira vårt fyrtioårs-jubileum. Vi ville helt enkelt hylla vår hembakartradition genom att lyfta fram ett älskat bakverk. Vi ville också skapa en tradition som alla kan delta i. Höstens skördetid innebär också högsäsong för bakning i svenska hem.

Men - apropos boller og andre bakverk - her kjem vårt nye yndlingsskulebollepizzakonsept!
Det blir snart betre!
Lag den beste deigen du veit om. Bruk kun H-mjølk og meierismør! Del deigen i to og spre den eine delen utover ei bakeplate. Bruk resten av deigen til å lage smultringar (kjevle er bra). Bruk gjerne smultringutstikker om du har det. Det har ikkje vi, så vi brukte mjølkeglass og eggeglass. Det vart for vanskelig for lillsøster, men akkurat passe vanskelig for storebror. Han digga at han klare å lage ringar og sa stolt at "Eg tar konseptet mamma!" Han sa faktisk det - etter at eg hadde snakka ein del om konsept tidlegare i bakeprosessen.
Medan skulebollepizzane hever lar du ting stå til med resterande deig, klisne fingrar, silikonformer og sjokoladeknapper.
Nam?
Så steiker du til ferdig steikt, og DA....
Varmt, mjukt og søtt! Ver klar til å bli beundra som den perfekte kone/mamma/venninne du er og gjenta Miranda sine ord frå Sex and the City "This is worth being fat for"!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...