fredag 27. juni 2014

Barnehagebursdagmat

Da storebror begynte i barnehagen som de no går i vart vi overraska over kor ofte det var kaker og is på avdelinga. Det er ikkje ein stor barnehage, men det var nok unger til at det vart mykje snoping! Det første året han gjekk i barnehage gjekk han i ein liten barnehage som var sukkerfri. Heldigvis - etter eit halvt år med kaker i "ny" barnehage - vart det bestemt at også denne barnehagen skulle bli sukkerfri!

Det er vanleg at bursdagsbarnet har med seg noko til avdelingen som alle koser seg med på dagen. Ein fin ting - men det betyr også at det er enda ein ting vi må tenkje på før bursdagsfeiring - som om det ikkje er nok styr de dagane uansett. Det er berre å brette opp armane.

Her kan ein gjøre det enkelt - ein vannmelon, frossenpizza nok til 21 unger, nokre pølser i brød - men ingen av mine unger har ville ha noko enkelt. Enda. Dette var det storebror hadde med seg da han vart seks år i mars: frukt- og bærspyd:
Det som tok lengst tid her var faktisk å skaffe grillpinner i mars. Hjelpes! Ellers var det ganske raskt gjort, og det var hyggleg å levere det saman med ungane neste dag.

Denne veka spurte eg lillesøster "Kva vil du ha med deg i barnehagen på fredag?" Vi leiker nemmleg 4-årsdag denne helga no før barnehagen stenger før sommaren og alle reiser vekk på ferie.

"Hmm, la meg tenke! JA! Fiskegrateng!"

Eg vurderte det eit lite sekund, men heilt ærleg - det hadde blitt MASSE jobb! Meir enn fruktspyd!

"Kva med fiskekaker? Og pommes frittes? Så blir det litt sånn fish n' chips-aktig?" (som om ho veit kva fish n'chips er)

"Å JA!"

Heldigvis er ho lett å overbevise (innimellom), så i dag leverte eg rundt 30 kg unger, 1,8 kg pommes frittes og 2 kg fiskekaker i barnehagen. Så reiste eg på jobb. I treningstøy - for i dag er det blåtur og sommeravslutning og vi har fått beskjed om å ha på treningsutstyr.

Jommen sa eg smør.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...