tirsdag 16. september 2014

Søndagstur over Vidden

Fred og ro på fjellet ein godværssøndag i Bergen går ikkje ann - men saman med masser av andre mennesker gjekk vi Vidden på søndag, i knallvær! Dette var mann og barn sin første tur, derfor var eg den einaste som stressa litt i forkant - eg viste jo kor langt det var!
For å spare føttene tok vi Ulriksbanen opp. Dette er jo ein turistmagnet - og kostar den nette sum av 290 kr! I tillegg til 150 i parkering. Det er ikkje gratis å ta seg ein søndagstur altså. Dette er første gong ungane tar bana opp. Tidlegare har vi gått opp, også har mann og barn tatt bana ned medan eg har gått ned. Med kø inn til ledig vogn, og tur opp til bilen på nedsida tar dette rundt samme tid.

Da vi kom køyrande mot Haukeland Universitetssjukehus såg vi ikkje toppen av Ulriken i tåka. Det var heilt magisk da vi kom over tåka på veg opp med bana. Skyene låg tett nedanfor og over heile byen - heilt utruleg! På fjellet var det steikandes sol og knallblå himmel! Vi kunne ha blitt her og stirra i timesvis (eller i alle fall til morgontåka hadde gitt seg), men vi kom oss av gårde innover mot Vidden kl.10:30.
 Ungane var fulle av energi - og sprang så fort at ein av de sjølvsagt tryna midt i gjørma - og skreik så høgt og mykje at eg tenkte at vi kanskje måtte snu. Men fiksinga på problemet var å ta av buksa (og da ville barn nummer 2 også gjøre det), derfor gjekk ungane Vidden i berre trusa. Det var for varmt å gå i bukse også da! Her kjølner vi oss litt ned i eit av de mange fjellvatna vi gjekk forbi.
 Etter rundt 2 km var vi komt til sjølve Vidden - eller i alle fall det eg tenkjer på som Vidden - varderekka. Her ligger vardene tett, og det er super motivasjon. Eg veit ikkje om ungane eigentlig trengte det, men det var kjekt - også la vi steinar på nesten alle! Det er i jamnt og litt ulendt terreng - perfekt for barneføtter! Litt opp og litt ned. Det høgaste vi var var 700 moh. Det lågaste var 100 moh - men det var når vi var nede igjen :)
 Her ser vi litt av Bergen by på venstre side. Rundemanen med tårnet i det fjerne. Her var vi på veg. Vi hadde med masse mat og drikke, og hadde to matpauser og ein snackspause, i tillegg til utallige drikkepauser. Når det er så varmt synas vi aldri at vi har med nok vatn, så eg og mannen sparte slik at ungane ikkje skulle bli tørste. Dette lærer vi tilsynelatande aldri noko av, men eg håpar vi gjør det snart. MEIR DRIKKE! Heldigvis hadde vi også med kakao (!!) og smoothie.
 Vi er så imponerte over de små føttene vi hadde med oss! Det er langt - og sjølv om det ikkje er så mange høgdemeter på ein gong - er det litt av ein tur! Ungane var i godt humør stort sett heile vegen, særleg lillesøster på 4 år var superhappy! Ho er verkleg så glad i å gå på tur! Storebror synes det var litt langt, og gjekk lenge heilt stille. På eit tidspunkt fresa han "Dette er den dummaste fjellturen eg har gått!", men da han såg det gamle skihoppet i tre som ligger litt skjerma og usynleg til steig humøret fleire hakk og munnen gjekk i eitt!

Da vi kom på baksida av Rundemanen (på biletet over her) tok vi ei pause før vi gjekk nedover mot Svartediket. Tanken var at det skulle vere kortare. Eg er usikker på om det var det, men vi slapp i alle fall å gå opp på Rundemanen. Frå krysset her er det veg (uansett om ein går opp og vidare mot Fløyen eller om ein går ned mot Svartediket), så det går litt fortare.
 Sol, sol, sol - men på vegen ned til byn var det mykje skugge. Det var godt etter mange timar på fjellet i solskinn! Når vi starta på Svartediket gjekk eg frå de tre andre for å gå tilbake til bunnen av Ulriksbanen der eg kunne hente bilen. Les om Svartediket her! Glad eg ikkje hadde gjort det før eg gjekk der aleine på søndag! Kl.17:30 var alle på plass i Toyotaen vår. Vi brukte altså 7 timar på turen, inkludert masse pauser :) Fantastisk! Lengden til slutt var 15.61 km. Det står respekt av å gå den distansen når du er 4 og 6 år! Lillsøster hadde eit gnagsår på lilletåa, ellers var vi alle i fin form etterpå. Maks utnyttelse av ein fantastisk seinsommarsøndag!

2 kommentarer:

  1. Å, nå fikk jeg hjemlengsel! Lenge siden jeg har gått over vidden :) Men gjorde det mye før.

    SvarSlett

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...