fredag 24. april 2015

Ikkje kast mat!

Viste du at 50% av all mat ikkje blir spist? Det er 50% for mykje, og alle MÅ vere med å gjøre sitt for at dette tallet synker! Det er mange enkle ting ein kan gjøre for å unngå mat i søpla, og samtidig spare penger! Grønsaksrester går godt i lasagne, pizza, pai, omelett osv. Rasp det opp og bruk det som det er. Middagsrester er godt i nisteboksen neste dag eller oppvarma til kveldsmat som her i huset.
 Ein anna stad ein kan gjøre enkle grep er på matvarer med datostempling. Her tar produsentane alle forhåndsregler og stempler Best Før i god tid før varen egentlig er dårlig. Lukt på det! Lukter det fint kan du spise det! Til kveldsmat i går lagde eg grove vafler på utgått yoghurt, utgått jordbærsyltetøy (ja - rett i røra. Fungerer så berre det!), utgåtte egg og små mjølrestar som ikkje er nok til noko (anna enn dette og røskihopbrød). Kjempegodt!
Ein kan jo dyrke sin eigen mat også, men det tar tid. Så langt lykkast eg med butikkjøpt basilikum og mynte som vokser seg større mellom kvar gong eg bruker av de. De trenger litt vatn kvar dag, men ellers passer de seg sjølv. Kanskje vi tørr å prøve oss på gulrøtter eller tomater? Storebror har planta paprika og tomater på skulen denne veka, så han er ein ressurs vi kan benytte oss av!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...