onsdag 15. april 2015

Oppussing av yttergang

Ein ting er de romma vi vil pusse opp. Som soverommet og badet.
 Ein heilt anna ting er de romma ein må pusse opp fordi regnvatn plutselig begynner å renne inn.
Plutselig og plutselig fru Blom. Eg har sett render nedover tapet og murvegg lenge, kanskje i over eit år. Men eg har berre tørka de vekk og ikkje tenkt noko meir over de. Det var først når det begynte å sjå slik ut at eg (etter at mannen hadde kommentert det) reagerte:
Dette var i oktober/november. Vi fikk befaring av forsikringsseleskapet vårt, og de konkluderte med at dette var "normal slitasje" av det som nok er eit billig påbygg. Utført av fagfolk (vi ringte forige eigar og spurte), men like fult billige materialer. Dette dekka ikkje forsikringa. Vi tok ein anbudsrunde og fikk stor sprik i prisane. Det billigste var Fana Blikk, og vi slo til på deires tilbod i november/desember. Også begynte det å blåse. Det blåste og regna så masse at vår jobb vart flytta bak i køa hos Fana Blikk igjen og igjen. Igjen og igjen sa de at de skulle komme neste veke. Vi hadde på dette tidspunktet presenning på verandaen som også er taket til tilbygget, så det rant ikkje så mykje meir inn, men det var ikkje så koselig - heller ikkje heilt tett. Mannen hadde tatt ned vegg- og takplater etter at forsikringsseleskapet hadde vore her, så yttergangen såg veldig halvvegs ut i månadsvis.
Fana Blikk somla seg hit først i februar. Da hadde det gått heile fire månader sidan vi såg at her var det noko som måtte bli gjort. Eg var så glad da de ringte på at eg kunne ha klemt de i stykker! På fire dagar satte de opp stilas, reiv og kasta gammal byggmasse og laga til nytt. Ferdig på null komma niks - knallfornøyd når de først kom!
No kjøpte vi oss avfukter av kjøpeutbytte på Coop som fikk stå og gå i gangen nokre dagar. Da fuktindikatoren sa at alt var tørt tok det enda litt tid før noko vart gjort. Det høyrer også med til historia at ytterdøra slo seg heilt og var nærmast umogleg å bruke på fleire veker! Det var som om den satt fast i veggen!
Nye veggplater på den eine veggen. Resten var tørt. Ny isolasjon i tak og veggar, og sidan no taket var nede valgte vi å gå for spottar.
Her kan ein sjå stygge fuktmerker på de gamle tverrliggarane med nye plater som Fana Blikk la over. Alt var tørt her (og det tok tid å pusse opp, så det var god tid til å tørke skikkelig) før vi la tak.
Boksar til spottar er på plass. Mannen kan gjøre dette sjølv, så vi slapp å få inn elektrikker. Eg ville ha tapet i gangen, og kjøpte dyr og fancy tapet på Bergen Malingsfabrikk som mannen klistra opp ein ettermiddag. Den er eg så fornøyd med! Alle de gamle listene var blitt tatt vare på, og var blitt måla med tre strøk kvitmaling.
Her begynner vi å nærme oss ein slutt. Det er april og taket, spottane og listene er på plass. No manglar kun oppheng til klær. Her brukte vi det samme som vi hadde. Ungane fikk seg ei skohylle, og det gamle svarte nøkkelskapet passa ikkje lenger inn.
Voksenside og barneside. Før hadde vi ein stol her også - den har vi tatt vekk, og fikk meir plass. Til neste vinter (kanskje før) skal skotørkaren komme inn igjen. Den henger der lillesøster sine støvler står. Ikkje spesielt fin, men spesielt viktig!
Eg har enda ikkje funne noko nøkkelskap som eg likar og som passar inn i gangen, så vi brukar dette stativet som er kjøpt på Indiska for nokre år sidan.
Tapetet er lys rosa og med sommarfuglar - og er litt "loddent" som ei mamma sa da ho var innom :) Det går ann å tørke av - det er viktig.
Her hang det eit speil før også, men vi måtte ha eit nytt som passa inn. Dette nydlege speilet fann eg på Bohus. Det er veldig stort og heilt nydleg!!

Til tross for at dette var eit rom vi ikkje hadde trengt å ta er eg veldig fornøyd med jobben som er blitt gjort når den først måtte bli gjort! Mannen er kjempeflink - eg har kun valgt fargar og interiør - han har gjort all jobben! Det tok mahahahahange månader før vi vart ferdige, men det var jo verdt å vente på :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...