tirsdag 12. mai 2015

Venner

I dag fordobler vi antall unger og tar med oss venner heim frå skule og barnehage. Det er kjekt å gjøre det på samme dag, så opplever ikkje ein av ungane det som "urettferdig" (eit yndlingsord for tida).

Vi ser tydeleg forskjell på venner som har småsøsken / storesøsken på korleis de handterer enten lillesøster eller storebror når de er hos oss. Førsteklassinggutane som er vandt med å vere yngst i familien kan sitte som store spørsmålsteikn om lillesøster begynner å grine - kva er det liksom!? :) Andre vegen har vi jentene på fire år som er eldste barn i familien, og som er så opptatt av det storebror gjør på at både lillesøster og storebror blir irriterte. De "enklaste" vennane vi har på besøk er de som har søsken på lik linje med våre barn, eller som har begge deler! De er opptatt av å vere saman med vennen sin, ikkje opptatt av kva storebror eller lillesøster gjør på. Lillesøster har ei venninne som har 5 (!) brødre, både yngre og eldre. Ho leikar like selvfølgelig med begge våre, ei sann glede å ha på besøk!
Haha, sosial trening er alltid på sin plass - i alle retningar, også for våre! Sidan begge skulle ha med seg venner heim i dag var de superraske på badet og ut døra - så vi var rekordtidleg ferdig og på plass på barnehage, sfo og jobb. Nice!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...