mandag 13. juli 2015

Fuglekasser

Av noko resteplankar vi hadde liggande bygde storebror og mannen fuglekasser i vår! Ein til storebror og ein til lillesøster! De fikk sjølve velgje farge - frå restemaling vi har liggande - og ein kan jo lett sjå kva fargeskalaen er heime hos oss:
Vi har maling i blått, grønt og rosa også, men det vart dette. Hullene er spesiallaga for kjøttmeis, 3.2 cm i diameter.
På veg til å spikre de opp
Vi ville spikre de opp på eigendommen vår, men sidan vi ikkje har nokre trær vart det på baksida av garasja. Vi fulgte nøye med, og ikkje lenge etter såg vi at det var komt mange kjøttmeisar i hagen og over alt!
Mannen spotta til og med ein kjøttmeis som stod på taket til storebror sin kasse, men den gjekk ikkje inn. Vi har sjekka nokre gongar etterpå, men det ser ikkje ut som om vi har fått nye naboar i år. Kanskje er kassene for nært bakken?
Lillesøster legger stein oppå taket slik at det held seg nede.
Storebror særleg er litt lei for at det ikkje har flytta inn nokon, men vi vurderer om vi skal ta de med til skogs og heller spikre de opp der. Sjølv om det er mange fuglar rundt oss held de seg kanskje meir i skogen når de legger egg. Firestjerners fuglekasser ledige - vi får prøve ut ny lokasjon neste vår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...