torsdag 5. november 2015

Bakte gresskarkjernerInni gresskar er det masse gresskarkjerner. Desse er gode i brød og i frukostblanding, men sidan de er ubehandla (døh!) har vi ikkje brukt de tidlegare. Sist veke var eg heime tre dagar og såg da sjølvsagt God Morgen Norge - og DER lærte eg kor lett det var å bake gresskarkjernene!

Inni gresskaret er de slik - hulter til bulter i noko seigt og klissete. Før ein bakar de må ein rense kjernene ut frå dette klisset. Vi skylte de også, men
det er sikkert ikkje naudsynt. Legg de utover eit steikebrett og bland i litt olje og salt. De skal så inn i ovnen på 230 grader. Og det var alt de fortalte på God Morgen Norge. Vi gjorde dette på kvelden, mellom Skal vi danse og leggetid - så slik vart det:
Først stod de i 10 minutter, men da var de framleis mjuke inni, og ganske så lyse på fargen. Vi satte de på i fem minutter til, og etter tre minutter lukta det brent og slik såg de ut! Brente og ødelagte! De som ikkje var brente smakte kjempegodt - så neste år: køyr på, men etter ti minutter må vi sjå på heile tida slik at vi kan ta de ut akkurat da de er blitt brune, men ikkje brente!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...