onsdag 24. august 2016

Lillesøster får nok

Med to barn som skal skal samme veg om morgonen har storebror mista de to minuttene med eigentid som han har hatt i bilen saman med meg etter at vi har levert lillesøster i barnehagen. Han har ikkje reagert på det, han snakker som han pleier - lillesøster får nesten ikkje inn eit ord på veg til skulen. No blir han levert først før eg køyrer ho til ein anna del av skulen. Sidan han pratar så mykje er han ikkje ferdig når vi kjem fram og det tar litt tid å få han ut av bilen. Han må fortelle ferdig OG hugse å ta med seg sekk ut av bilen. Eg prøver å skunde han litt ved å kun svare "ha det". "ha ein fin dag", "snakkes til middag", "ha det på badet" og liknande.

I dag vart det nok for lillesøster. Ho hadde vore stille heile vegen og høyrt på storebror, men etter eit minutt eller to med bilen på tomgang og han på veg ut sa ho med høg, autoritær og klar stemme:

"HA DET! FOR SISTE GANG!"
Musikalsk og sjef!
Eg begynte og le, og da sa ho "Han seier "ha det" SÅ mange ganger!". Godt å få nokon auger utanfrå når vi har grodd fast i eit litt treigt mønster!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...