onsdag 24. august 2016

Ripshausting

Etter tidenes (i alle fall de siste 7 årene) dårlegste ripshaust 2015 hadde vi store forhåpningar i år! Vi kjøpte til og med gjødsel! (som skulle på i to omgonger, men da mannen knakk ankelen og eg skulle stå for omgang nummer to fant vi ikkje igjen posen, så det vart kun med den eine gongen. Posen fant vi igjen i august. Lagt på ein veldig logisk stad.)
Derfor var det Hallelujastemning da vi kom heim frå ferie og såg buskene våre tunge av rips! Dag ein heime etter ferietur vart mellom anna brukt til å plukke 20 liter rips. Av 20 liter rips fikk vi 16 flasker med saft!
Heilt nylaga - rett frå saftkoka!
Desse kjøpte vi i Sverige. Her er de fylt opp med sterk ripssaft og nokon heile rips - heimelaga is!
Vi vart faktisk tomme for flasker (det har gått litt i vin på boks i vinter, kremt), så mannen måtte på Europris og kjøpe flakser.
Da vi satte flaskene ned i kjellaren fant vi de tre flaskene vi lagde i fjor. Slik er det altså. De hadde vi samla så veldig på at vi ikkje hadde opna ei einaste ei!
Det er hyggleg å bli invitert på middagsbesøk hos venner og ha med både saft og god (arve)bok. Her måtte eg jo presisere at det var årets produkt som vart gitt vekk. Limited edition 2015 får vi drikke sjølv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...