tirsdag 17. januar 2017

Vinterhelg

For ei fantastisk helg vi har hatt! Det var snø og sol og helg - og den trioen er uslåeleg! Omsider kunne vi finne fram akebrettene!
I parken var det mange venner å leike med for ungane, og mange voksne å prate med for de voksne. Vi tok oss sjølvsagt nokon turar ned bakken vi også! Storebror fikk vere der aleine da lillesøster vart kald etter rundt to timar.
På søndagen pakka vi to sekkar fulle av ved, ekstra klær, mat og varm drikke - og gjekk gjennom Alvøskogen til Gullaksdalen saman med to vennefamilier.
Vel framme i Gullaksdalen var klokka blitt 12, og sola steikte rett inn på bålplassen!
Vi grilla pølser, pinnebrød og ostesmørbrød på bålet. Vi var 12 som var på tur i lag, og samla sett hadde vi hugsa alt vi trengte! Utgangspunktet for turen var faktisk ein kikk i fruktskåla vår, og eg som sa at "no må vi spise epler, for det har vi så mange av". Mannen spurte storebror om han ville lage eplekake, og da foreslo eg at vi tok oss ein tur der vi kunne servere eplekake. Som sagt så gjort, og alle fikk servert deilig eplekake etter lunch.


Ungane hadde med seg akebrett, noko som var lurt sidan det gjerne er tungt å bevege seg langt i vinterdressar og varme sko - og sidan det gjør 7 km skogsveg mykje kjekkare!
Vi brukte ein time inn, halvanna time på spising og leiking, og ein time tilbake - og vips hadde vi utnytta nesten heile soldagen! I dag er det plussgrader, regn og vind, så no forsvinner den fine snøen vi har hatt i nokon dagar. Håper det kjem ny snø og slike helger igjen ganske snart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...