lørdag 13. september 2014

Bremykt steke og bake

Sist veke fikk vi ein ny buzzador-pakke på døra. Denne gongen fikk vi prøve ut Bremyk sin nye smørtype "Bremyk steke og bake". Vi bruker vanlegvis Bremykt på brødskiva, men Tine Smør til steiking og baking.
Pakken frå buzzador i kald isoporeske.
Sponsa av Bremykt? Neiiiidaaaa...
Vi la vekk restane av Tine sitt smøt, og har no brukt Bremykt Steke og Bake i ei veke. I forhold til Tine synas vi det fungerer like bra - det lager god steikeskorpe på kyllingen vår, og fungerer heilt fint. På tysdag denne veka hadde vi middagsbesøk, så da satt eg bolledeig rett etter middag slik at eg kunne servere nybakt bollepizza til kveldsmat. Dette er NAM NAM! For å få ein mest mogleg luftig bakst er det lurt å elte inn smør i terningar heller enn å smelte det og ha det saman med mjølka. Her såg eg ein stor forskjell frå Tine sitt smør. Bremykt vart fortare mjukt i romtemperatur, noko som er TOMMEL OPP sidan eg alltid gløymer å ta fram ingrediensane før eg skal bake. Å elte kalde og harde smørterningar inn i deig tar tid! No gjekk det mykje fortare - og det liker eg!
Bollepizza er snadder, og nesten alt forsvant! Ingenting er vel så godt som ferskt og varmt bakverk? Det fall i alle fall i smak hos alle åtte!
Kan vi forsyne oss no?
Eg har også tenkt å bruke Bremyktsmøret når eg skal prøve meg på småkjeks med mykje smør i - for å verkleg teste smak og konsistens! Denne kjeksdeigen skal kvile og elte og smelte og avkjøle - så det har eg ikkje hatt tid til å gjøre enda. Men det ligger inni planane!
Nok ein kjekk buzzadoroppgåve er utført og vi har kosa oss med god mat! Også er det jo kjekt å gjøre noko ekstra utav vanlege dagar! Godt smør er nesten eit must i godt bakverk og god mat generelt. Eg er usikker på om eg kjem til å bytte ut Tine heilt, men kanskje vi kjem til å bytte litt på? Dette er i alle fall sunnare, med 20% rapsolje - sikkert grunnen til at det blir fortare mjukt på kjøkkenbenken?

2 kommentarer:

  1. Denne kampanjen har jeg også, og jeg er så enig med deg i forhold til å steke (også kylling hos oss). Jeg har ikke fått prøve det til baking enda men har planer til uka som kommer:)

    SvarSlett
  2. Eg brukte den i paideig i går - mykje enklare å kna inn i mjølet enn Tine sitt smør er. Liker det jo eigentlig betre og betre :)

    SvarSlett

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...