onsdag 23. august 2017

Sommarferie 2017

I morgon er det alt ein månad sidan vi kom heim frå våre to veker i Paris, og det kjennes som ein evighet sidan alt! Vi bytta hus med ein familie, og fikk derfor 14 dager med hus, bil, hage og katter. Eg kunne ha skrive ein haug om ferien vår, men eg kutter ut tekst og viser fram nokon glimt i bildeform.
When in Paris.... Vi drakk deilig vin kvar kveld. Her sitter vi bak huset med utsikt mot hagen. Nokon dagar var det megagigavarmt, men nokon kvelder satt vi inne.
Vi hadde oss ein heil dag i Eurodisney. Dagen var alt frå fantastisk (slottet, figurane, paraden) til skikkelig dritt (køane, den høge musikken). Men det er jo rart med det - korleis vi no hugser (nesten) kun det som var nydlelig!

Her er vi ved Notre-Dame. Køa var kjempelang, så vi nøyde oss med å gå rundt (det var leikeplasser både bak og ved sida). Vi gjekk langs Seinen mot Eifeltårnet.
Dette altså! Så fint! Vi år middag i nærleiken, og fant oss fleire leikeplassar med utsikt hitover.
Sacre-Coeur med mulighet til flott utsikt over byn! Her stod vi i kø og gjekk inn for å nyte den på innsida også.
Palace of Versailles! Vi køyrte ned og stod lenge i kø før vi køa oss gjennom ein del av det enorme bygget. Heilt utruleg! Etterpå gjekk vi i hagen, og fikk sjå litt av det enorme parkanlegget.
Vi prøvde å leggje utfluktene på dagar med overskya vær. Når sola steika var det uutholdelig varmt! Vi gjekk på nokon smeller, men bileta ser jo bra ut! I tillegg til det eg har bilete av her gjorde vi mange mindre ting, som bade, shoppe, museum - og ikkje minst - mange dagar berre i ro i huset.
Få dagar etter at vi var komt heim gjekk vi opp Stoltzekleiven og vidare bort til Fløyen. Vi var ikkje heilt komt oss etter varmen i Paris, og nøyt at det var overskya og "normal" temperatur!

Etter nokon dagar i heimlandet køyrte vi til Bremanger for å sjå på nyehytta! Her var vi megaheldige med været og fikk litt sydenstemning på Grotlesanden.
Den siste veka heime gjekk med på å leike med venner som omsider var komt heim frå ferie, gå fjellturar og klargjøre oss mentalt til skule - og jobbstart.
Litt av ein ferie  med litt av kvart! Mange minner og mange erfaringar rikare. Vi har alt fått fleire henvendelser om husbytte sommaren 2018, men vi er ikkje heilt klare til å bestemme oss enda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...