onsdag 4. september 2013

Gamle erter - ny moglegheit


 Vi har ein halvfull pakke tørre, gule erter i kjøkkenskapet etter at eg lagde erteposer da eg var heime i permisjon med lillesøster. Desse gjekk ut i 2011 fann vi nett ut. Men tørka mat går vel ikkje ut på dato? Mannen ville sjå om de framleis ville spire, så han planta de i våt bomull. Etter få dagar var det grønne og fine spirer - da vart de flytta over i dertil eigna boks med plantejord. Her går de rett frå kjøkkenskapgløymselen til glade dager i vindugskarmen.
I går fikk storebror ta de med ut og plante de. Kvar veit eg ikkje, men vi kan vel kanskje seie at de sikkert ikkje kjem til å overleve vinteren. Eller gjør de det? Storebror følgjer nok opp.
Denne kyllingsuppa er knallgod! Vi laga den til middag i går, og lillesøster åt to store fat med middag. Endelig er matlysten tilbake! Storebror på sin side liker ikkje grytemat, så han åt kun ris. Men hadde han spist hadde han likt det - garantert! For den var ikkje mykje "hot" - veldig barnevennleg og rund smak (skulle berre mangle med 3 dl matfløyte i :))

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Så kjekt at du leggjer igjen ein kommentar!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...